torsdag 27. januar 2011

Nå er vi på nett!

....og inn under døren
...over vaskemaskinen
kabel gjennom blomsterbedet....
Her er mottakeren montert..!


Vi (les jeg) strittet imot lenge, siden det er uforholdsmessig dyrt å få installert internett for denne korte tiden vi er her. Men etter å ha prøvd skolens løsning for foreldre; sittende ute i solskinnet, uten strømtilgang (!) og kun i skoletiden, og deretter diverse internettkafeer, ble konklusjonen: ja, vi må ha det, vi må bare ha det. Emma må spesielt ha det, for å holde kontakt med venner hjemme, og jeg må spesielt ha det for å kunne jobbe her nede fra.
Så i dag kom det en mann og installerte, han var norsk, fra et norsk firma, må vite. Vi holder oss til norske løsninger når det gjelder internettet, har mer tro på det liksom..:D
Først setter han opp en signal-mottaker på en stang vi låner hos naboen, stangen fester han til espalieret. Vi hadde fått beskjed om at den måtte opp på taket, men siden vi bor så høyt, gikk det fint å sette mottakeren i espalieret.
Kabelen strekkes så gjennom blomsterbedet, over vaskemaskinen og inn under døren (!)Routeren kobles til i nærmeste stikk-kontakt. Og vips…så har man internett.
Det er nok noen som borrer hull og sånne avanserte løsninger...:) Men vi leier jo bare, og kan ikke borre uten samtykke fra eier. Fikk inntrykk av at de fleste gjør som oss, ledningen strekkes der det er "naturlig".
Signalene er helt upåklagelige, og med mottakeren like utenfor, har vi kontroll på den, skulle den falle ned under en storm eller noe..:D
Nå blir det mye lettere å blogge også!

1 kommentar:

  1. Er der norske nordmenn som instalerer norsk internett på "Pippipøyene"??

    SvarSlett