fredag 21. januar 2011

La casa

Vi bor i et område som opprinnelig var spanske arbeiderboliger. Huset vi leier, har den opprinnelige utformingen. Det er bitte lite etter dagens standard, 48 kvadratmenter fordelt på to etasjer.
Nøyaktig når disse husene ble bygget, vet jeg ikke, men tenker mellomkrigstiden. Mange av dem har blitt bygget om og bygget på i alle mulige og umulige retninger, og området fremstår som et konglomerat av hus i forskjellige utforminger og stiler. Los Caideros er et slags sameie, og området passes på av diverse ryddefolk, gartnere og bassengvakter. Det er fint og velholdt de fleste steder her. Forrige dagen kom ikke mindre enn tre gartnere og ryddet og beskar i ”hagen” vår. Sånt liker vi!
Noen mangler? Selvsagt. Vi har varmtvannsbeholder på størrelse med en badebalje. Det holder akkurat ikke til en dusj med hårvask. Vi har lært å dusje fort! Men den varmer vannet raskt til nestemann.
Propper kan være mangelvare i spanske vasker. Jeg visste det. Hadde med propp til kjøkkenvasken fra Biltema..:) Den passet.
Kjøkkenutstyret består av absolutt ulike middagstallerkener, ulike kopper, ulikt bestikk, ulike glass og to overraskende like håndklær. De siste er sikkert kjøpt inn av forrige leier.
Pero la casa tiene alma! Men huset har sjel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar