fredag 25. mars 2011

Sardinens begravelse
Emma og jeg var ikke i byen og så på selve karnavalsopptoget forrige helg,siden vi hadde fått høre det var mye fulle folk og sånn. Men så oppdaget vi at det skulle skje noe mystisk som avslutning på karnevalet søndag kveld, nemlig Sardinens begravelse eller Entierro de la Sardina.

Dette er en seremoni som avslutter mange karneval i Spania, viser det seg. Sardinen, som har alle slags størrelser og utforming (men den er alltid stor…flere meter lang) , bæres gjennom byen akkompagnert av musikk og sørgende mennesker. Karnevalstiden er slutt. Sardinen bæres ned på stranden, hvor den lider den sørgelige skjebnen å bli brent på bålet.

Hvordan skikken oppstod, hersker det ulike teorier om. Det kan være et slags takkeoffer til havet og alt som havet gir. Eller det kan være fra en episode i Madrid for 200 år siden, hvor befolkningen skulle få gratis sardiner etter at byens fiskere hadde hatt en spesielt rik fangst. Men sardinene var bedervede, og kunne ikke spises. De ble gravd ned på stranden, visstnok fulgt av en del alkohol og ablegøyer, så folk fant ut de måtte gjenta den morsomme festen året etter.

Etterpå var det et fantastisk fyrverkeri som vi altså satt i strandkanten og så på. Bildene er tatt av Emma sin venninne, Sandra.
Marit, Sandra og Carlos var med oss denne kvelden, som var helt uforglemmelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar